Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij jou ons Privacy & Cookie beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

Ik accepteer de privacyvoorwaarden

Transmissie spoelen

Schokt uw auto tijds het rijden ?
Heeft u het idee dat uw auto minder goed gaat schakelen?
Slipt of bonkt de automaatbak bij het overschakelen?
Zit er een hapering in bij het schakelen?
Of beweegt de naald van de toerenteller als u met constante snelheid rijdt?
Dan wordt het tijd dat uw transmissie ververst/ gespoeld wordt en een nieuw filter krijgt.

TRANSMISSIESPOELEN
Veel auto’s hebben een automatische transmissie wat een prettig en relaxt hulpmiddel is om de auto voort te bewegen.
De automatisch transmissie werkt op oliedruk en de auto wordt dan ook in de versnellingsbak geheel op oliedruk aangedreven
Autofabrikanten helpen daarbij door steeds meer geavanceerde techniek toe te passen in de automaatbak, zodat rustig en zonder schokken geschakeld kan worden.
Had je vroeger een drie traps automaat, nu is een zes of zeven of acht traps automaat al vrij normaal.
Deze automatische schakelingen vragen om een specifieke olie. Bij het reguliere onderhoud van de auto wordt de motorolie en het oliefilter vervangen, echter de olie in de versnellingsbak en het transmissie filter blijft zitten. De fabrikanten staan tegenwoordig hele lange intervallen toe maar in de praktijk blijkt anders; Vervuilde olie, sludge en uitgewerkte additieven zorgen voor het dichtslibben van stuurunits en kanalen. Ook de smerende werking wordt steeds minder.
Na verloop van tijd wordt het rijden met zo’n vervuilde automaat minder prettig en zorgt een stoterig karakter voor steeds meer ergernis. Daar komt nog bovenop dat bij steeds meer auto’s de software-afstelling gaat reageren op een slecht schakelende versnellingsbak. Al met al reden genoeg om regelmatig de versnellingsbak een goede beurt te geven door de bak te spoelen, het filter te vervangen en de olie te verversen.